service en onderhoud

R

edenen om te kiezen voor jaarlijks onderhoud

 

Veiligheid

Jaarlijks onderhoud verhoogt de brandveiligeid van uw installatie. De brandweer raad dan ook aan om uw centrale verwarming jaarlijks te laten controleren door een ervaren cv monteur. Daarnaast wordt bij veel brandverzekeringen geëist dat het cv- toestel jaarlijks wordt geïnspecteerd en regelmatig wordt onderhouden.

Verminderde kans op storingen

Bij jaarlijks onderhoud kunnen problemen op tijd worden opgelost en kleine defecten worden gerepareerd voordat deze voor een storing zorgen. Hiermee voorkomt u dat uw verwarming op een onverwacht en ongunstig moment uitvalt.

Voorkomen van hoge reparatiekosten

Door het jaarlijks onderhoud blijft uw installatie langer in goede staat en zullen onderdelen langer meegaan. Ook kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost voordat deze meer schade aan uw installatie veroorzaken. Hierdoor bespaart u dure vervangingen. Defecten kunnen meestal tijdens een onderhoudsbeurt worden opgelost. Hiermee spaart u voorrijkosten en arbeidsloon dat u zou moeten betalen als u een monteur had laten komen bij een storing.

Langere levensduur van uw installatie

Moderne cv-ketels zijn dag en nacht in de weer om u te voorzien van warmte en warm water. Net zoals uw auto is het geen overbodige luxe om deze ieder jaar te laten controleren en waar nodig preventief te onderhouden. Bij jaarlijks onderhoud blijft uw cv of warmwater toestel langer in goede staat en zal deze een langere levensduur hebben. Zo stelt u de aanschaf van een nieuwe, dure cv-ketel, combiketel, geiser of boiler uit.

Hoger rendement

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw installatie optimaal ingesteld. Dit verhoogt het rendement van uw cv-ketel. HR-ketels kunnen alleen hun hoge rendement halen als deze optimaal zijn ingesteld. Het juist instellen kan een rendementsverhoging van wel 25% of meer opleveren!

Storingen

Wat te doen bij een storing?

Voordat u de storingsdienst belt, wilt u dan eerst even de volgende punten controleren:

1. Staat de gaskraan open?

2. Zit de stekker goed in het stopcontact?

3. Heeft het toestel een waakvlam? Dan controleren of deze nog brandt.

4. Heeft het toestel een “resetknop”? Dan deze indrukken en ketel resetten.

5. Staat de kamerthermostaat hoog genoeg?

6. Is de druk van de cv installatie hoog genoeg? Zo niet, dan bijvullen tot 1.6 BAR (zie handleiding van de ketelfabrikant)

7. Eventueel installatie ontluchten.

Is uw storing niet verholpen? Neem dan contact met ons op via 0575-561336. Indien het toestel een storingscode aangeeft geef dit dan door aan onze monteur.

Kom met ons in contact voor een vrijblijvend advies

of vraag direct een offerte aan